perjantai 10. tammikuuta 2014

Mangojuustokakku

Tätä kakkua on tullut tehtyä ehkä vähän liiankin monta. Aluksi ihan omaksi iloksi. Sitten 16 kakkua rakkaan isosiskoni häihin. Sitten 14 kappaletta rakkaan ystäväni häihin. Siinä välissä äitini hullaantui tähän kakkuun niin, että jouduimme joka viikonloppu kotona käymisen yhteydessä syömään äidin tekemää juustokakkua... Voi olla, että minulla on juustokakkukiintiö täynnä. Pitää kuitenkin tallentaa tämä resepti arkistoon, jos tämä joskus taas maistuu :D Resepti on siis alunperin täältä. Alla olevat kuvat on lainattu ystäväni hääalbumista, kuvat ovat Mikko Laaksosen kuvaamia.
 

Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g margariinia

Täyte:
4 liivalehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl kiehuvaa vettä
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2,5 rkl sitruunamehua
3 dl kuohukermaa

Päällyste:
2 dl Bonne-mangososetta
3 liivatetta
2 rkl kiehuvaa vettä

1. Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen liottumaan.
2. Murskaa tehosekoittimessa keksit ja margariini.
3. Levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pyöreän irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 21-24 cm).
4. Pehmitä tuorejuusto kulhossa. Sekoita joukkoon sokerit ja sitruunamehu.
5. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu kermavaahto.
6. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä pois ja lisää joukkoon 2 rkl kiehuvaa vettä. Sekoita, kunnes liivate on kokonaan liuennut.
7. Lisää liuennut liivateseos tuorejuustoseoksen joukkoon. Levitä seos tasaisesti keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin odottamaan hyytymistä.
8. Liota 2 liivatelehteä kylmässä vedessä.
9. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräiset vedet pois ja lisää joukkoon kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Kaada mangososeen joukkoon. Kaada mangosose tasaisesti hytyneen kakun päälle. Anna hyytyä vielä pari tuntia ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti