sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Raakasuklaakurssi: Täytetyt raakasuklaat

Kävin eilen Greenstreetin järjestämässä Raakasuklaa Workshop 2.0:ssa. Kurssi pidettiin uusissa tiloissa Helsingin Kalliossa. Kurssilla tehtiin täytettyjä raakasuklaakonvehteja. Etukäteisvaatimuksia ei ollut, mutta helpotti hommia, jos oli aikaisemmin tehnyt raakasuklaata. Aikaa kurssilla meni reilut pari tuntia. Kurssilla tehtiin 4 eri täytettyä suklaata: minttua, inka-appelsiinia, lakrsitsia ja mansikkaa. Ryhmiä/pareja oli 4 ja jokainen ryhmä teki oman suklaansa. Minä tein ystäväni Jennin kanssa minttutäytesuklaata. Noista neljästä minttu- ja inka-appalsiinitäytteet olivat omaan makuuni parhaita.

Täytetyn suklaan tekemisessä on omat haasteensa. Tässä pari niksiä: laita silikoninen suklaamuotti etukäteen pakkaseen. Ota muotti pakkasesta ja kaada valmiiksi sekoitettu raakasuklaamassa vuokaan niin, että kaikki kolot täyttyvät reunaan asti. Kaada suklaa takaisin kulhoon ja vie muotti nopeasti takaisin pakkaseen. Toista tarvittaessa. Suklaamassan pitää olla tarpeeksi täyteläistä ja paksua, jotta se pysyy reunoilla ja ei valu suoraa pohjaan. Täytä sitten suklaalla vuoratut kolot täytenokareella ja kaada lopuksi kolo vielä täyteen raakasuklaamassaa. Pakasta ja nauti! :)

En ole itse aikaisemmin tehnyt raakasuklaata täytteellä. Omat suklaani ovat olleet ihan perussuklaata erimaksuisilla sattumilla. Täytetyn suklaan tekeminen tuntui aika vaivalloiselta tavallisen suklaan tekemiseen verrattuna, mutta oli se sen arvoista. Alla on vielä kännykkäkameralla otettuja kuvia kurssilta. Ne kuvat, joissa näkyy tekemisen meininkin on ystäväni Jennin ottamia kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti