tiistai 3. maaliskuuta 2015

Helpot gluteenittomat suklaahippukeksit

Halusin kokeilla gluteenittomien suklaahippukeksien tekemistä. Minulla sattui olemaan kaapissa maapähkinävoita, joten päädyinkin maapähkinävoikekseihin. Alkuperäinen resepti on jenkkiläinen, siksi ihmeelliset mitat, ohjeen löydät täältä. Kyllä oli hyviä! :) Sain sopivasti kylään yhden gluteenittomalla ruokavaliolla olevan kaverin. Hän tykkäsi kovasti, söi yhdellä istumalla neljäsosan koko satsista. :D Sanoi, etteivät maistuneet ollenkaan gluteenittomilta leivonnaisilta. Maapähkinän maku toi kuulemma mieleen Snickersin.

Helpompaa reseptiä saa kyllä etsiä. Minulla meni valehtelematta puolisen tuntia koko leivontaan. Viidessä minuutissa olin vatkannut koko helahoidon. Toiset viisi minuuttia meni ekan pellillisen keksien muotoilemiseen. Toisen pellin tein sillä välin, kun eka oli uunissa. Aktiivista aikaa kului siis yhteensä vartin verran. Se toinen vartti menikin sitten odotellessa toista pellillistä uunista. Näin helppoa leivontaa ei voi muuta kuin arvostaa! :)


Tarvitset (n. 32 keksiä):
2,4 dl pähkinävoita
1,8 dl (ruoko)sokeria
1 muna
1,8 dl tummaa suklaarouhetta
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,2 dl murskattua pähkinää

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa käsin tai sähkövatkaimella. Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita, muotoile palloksi ja asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille. Litistä lopuksi sormin taikinapalloja. Paista uunissa 12-14 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti