tiistai 22. joulukuuta 2015

Basilikavalkosipulileipä

Pääsin mukaan Buzzadorin Felix-kampanjaan kokeilemaan uusia Felix-maustetahnoja. Sain testiin basilika- ja valkosipulitahnat. Valikoimiin kuuluu myös chili-, piparjuuri- ja inkivääritahnat. Felixin tahnat on tehty korkealaatuisista yrteistä ja ne ovat laktoosittomia ja gluteenittomia, eivätkä ne sisällä munaa. Tahnat ovat helppokäyttöisiä ja käteviä varsinkin laiskoille kokkaajille. Minun koekeittiössäni tahnat pääsivät maustamaan basilikavalkosipulileipää. Tein leivän taikinan Kati Jaakolan kirjasta Leipäherkut (Hellapoliisi), täyte on itse sävellettyä. Vaihdoin reseptin spelttijauhot omasta kaapista löytyneisiin ruisjauhoihin.


Taikina:
5 dl maitoa
22 g kuivahiivaa (2 pss)
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja (täysjyväspelttijauhoja)
2 dl kaurahiutaleita
noin 7 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä

Täyte:
200 g valkosipulituorejuustoa
1 tuubi (75 g) valkosipulitahnaa
1 tuubi (75 g) basilikatahnaa



Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää joukkoon siirappi, suola, ruisjauhot ja kaurahiutaleet. Sekoita kuivahiiva ja vehnäjauhot. Lisää vehnäjauhoseos vähitellen taikinan sekaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Lisää öljy joukkoon alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi. 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ensimmäinen osa suorakaiteen muotoiseksi levyksi (30 x 40 cm). Levitä kaulitun levyn päälle 100 g tuorejuustoa ja pursota pinnalle puolet valkosipuli- ja basilikatahnasta ja levitä tasaisesti. Rullaa levy rullaksi ja jätä saumakohta rullan alle. Laita rulla leivinpaperilla vuoratun pellin pohjalle ja paista uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tee toinen rulla samoin sillä aikaa, kun edellinen rulla paistuu. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti