perjantai 18. marraskuuta 2016

Piparkakkutaikina

Järkkään tänä vuonna ystävilleni pikkujoulut ja halusin leipoa sinne itse pipareita. Ajattelin koristella piparit jokaisen vieraan nimikirjaimilla/nimellä. Katsotaan kuinka meikän käy. Löysin Hellapoliisilta taikinaohjeen, johon käytetään valmista piparkakkumausteseosta. On se oma taikina vaan paljon parempaa kuin pakastealtaasta ostettu. Piparitaikinaa pitää vaan hyvissä ajoin ruveta tekemään, sillä se vaatii yön yli vetäytymistä jääkaapissa.



Tarvitset:
2 dl tummaa siirappia
2 dl taloussokeria
3 rkl piparkakkumaustetta TAI
2 rkl kanelia, 1 rkl inkivääriä, 1 rkl kardemummaa ja 1 rkl neilikkaa
250g voita tai margariinia'
2 munaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa

Mittaa siirappi, sokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta. Lisää paloiteltu voi ja hämmennä, kunnes voi on sulanut. Anna jäähtyä puolisen tuntia. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Vatkaa sekaan myös loput kuivat aineet. Anna maustua jääkaapissa yön yli. Leivo piparkakuiksi. Paista kypsiksi 175 asteessa 5-7 minuuttia piparin paksuudesta riippuen. Varo, ettei kärähdä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti