tiistai 6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän glögijuustokakku

Aivoni löivät tyhjää, kun piti keksiä jotain viemistä itsenäisyyspäivän juhliin, joihin saimme pari päivää sitten kutsun. Hyvä työkaverini vinkkasi minulle glögijuustokakusta, joka on ollut heillä joulun ajan takuuvarma hitti. Kävin kurkkaamassa ohjeen Maku.fi-sivuilta ja päätin itsekin kokeilla reseptiä. Sattumalta huomasin myöhemmin päivällä Instagramissa, että kyseinen resepti on tällä hetkellä heidän suosituin reseptinsä. Itse tein reseptin 26 cm vuokaan puolintoistakertaisena.


Pohja:
200 g piparkakkuja
100 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
300 g tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
4 kpl liivatelehtiä
2 rkl sitruunamehua

Kiille:
3 kpl liivatelehteä
2 dl glögitiivistettä
1 dl vettä

Jauha keksit ja voi tehosekoittimessa.Vuoraa 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru vuoan pohjalle tiiviisti. Laita jääkaappiin odottamaan. Vatkaa kerma. Pehmitä kulhossa tuorejuusto ja sokerit. Sekoita kermavaahto tuorejuustoseokseen. Sulata valkosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Sekoita sulanut valkosuklaa juustokermaseokseen. Liota täytteen liivatelehdet kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Purista ylimääräiset vedet pois ja liuota ne kuumassa sitruunamehussa. Sekoita liivate ohuena vanana täytteen sekaan. Levitä täyte tasaisesti keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin tai pakkaseen hyytymään. Laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Purista ylimääräiset vedet pois liivatteista ja liuota ½ dl kuumassa vedessä. Sekoita joukkoon loput kiilteen nesteet. Anna jäähtyä hetken ja valuta varovaisesti kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä vielä pari tuntia jääkaapissa tai pakkasessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti