sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Mehevä porkkanakakku

Meillä oli kiireinen viikonloppu, kun tapasimme ystäviämme sekä lauantaina että sunnuntaina. Päätin leipoa molempia ystäväpariskuntia varten porkkanakakkua. Tein kakuista normaalia pienemmät. Jaoin yhden kakun ainekset kahteen halkaisijaltaan 16 cm vuokaan. (Paista taikina 24 cm vuoassa, jos teet yhden ison kakun.) Ensimmäisen kakun kuorrutin työkaverin pikkupojan synttärikakusta ylijääneellä suklaatuorejuustokuorrutteella. Toinen kakku sai päällensä perinteiseisemmän juustokakun kuorrutteen. Kakuista tuli todella mehevät. Leivoin ne jo hyvissä ajoin paria päivää aiemmin ja hyvinä pysyivät jääkaapissa.



Kakku:
3 dl fariinisokeria
3 munaa
3 dl ruokaöljyä
4,5 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl inkiväärijauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3-4 porkkanaa raasteena 

Kuorrute:
200 g vaniljatuorejuustoa
50 g voita
1,5 dl tomusokeria

koristeluun halutessasi pähkinärouhetta

Sekoita sokerit, munat ja öljy sekaisin kulhossa. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa ja lisää taikinan joukkoon siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste. Kaada taikina kahteen 16 cm tai yhteen 24 cm voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 cm (yhdellä vuoalla paistettuna paistoaika on noin tuplat). Kokeile cocktailtikulla kypsyyttä kakun keskeltä, kakku on kypsää, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Jäähdytä pohja/t kunnolla ja leikkaa kahteen osaan.Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin ja lisää joukkoon tuorejuusto. Jaa täyte kahteen osaan ja täytä/kuorruta kakku. Koristele pähkinärouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti