sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Gluteenittomat kinkkujuustosarvet

Tein ystäväporukamme pääsiäisbrunssille tarjolle gluteenittomia kinkkujuustosarvia. Nimestä huolimatta käytin kalkkunaa enkä kinkkua. Nämä sarvet oli yllättävän helppo tehdä ja maistui todella hyvältä lämpimänä. Valmiista tuotoksesta ei huomannut ollenkaan, että olivat gluteenittomia, pisteet sille. Tästä taikinamäärästä tuli pellillinen. Alkuperäinen resepti on täältä.


Taikina:
7 dl Semper Fin Mix -jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g laktoositonta margariinia
250 g laktoositonta rahkaa
2 munaa
1 dl laktoositonta juustoraastetta

Täyte:
juustoraastetta
kinkku- tai kalkkunaleikkelettä silputtuna

munaa voiteluun
juustoraastetta pinnalle

Sekoita taikinaa varten kulhossa kuivat aineet. Nypi margariini jauhojen kanssa. Lisää taikinaan rahka, munat ja juustoraaste. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi ja muotoile niistä 2 taikinapalloa. Kauli taikinapallo hyvin jauhotetulla pöydällä halkaisijaltaan noin 26 cm pyöreäksi levyksi. Leikkaa taikina noin 7-10 tasakokoiseen viipaleeseen. Laita täyte taikinapalan pyöreään reunaan ja rullaa taikina kohti keskustaa. Muotoile sarvenmallikseksi. Toista lopuille. Voitele valmiit sarvet munalla ja ripottele päälle juustoa. Paista uunissa 225 asteessa noin 15-20 minuuttia, kunnes sarvet ovat kypsiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti