sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Mehevät mokkapalat

Järjestin retroteemaiset synttärit ja tarjosin siellä kaikkia niitä herkkuja mitä 90-luvun lapsuudessa söin itse kaverisynttäreillä. Yhtenä tarjottavista tein mokkapaloja. Etsin netistä maailman parasta mokkapalareseptiä ja mielestäni onnistuin. Mokkapaloista tuli todela meheviä ja kuorrutuksesta pehmeää. Alla resepti niin kuin itse tein ne. 


Pohja:
200 g voita/margariinia
4 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa

Kuorrutus:
50 g voita/margariinia
360 g tomusokeria
0,75 dl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
nonparellia

Sulata pohjan rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet ja kaada vuorotellen taikinan joukkoon maidon kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon jäähtynyt rasva. Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille ja paista uunissa 200 asteessa 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsää, hammastikulla voit kokeilla kypsyyttä pohjan keskeltä.

Pohjan paistuessa voit tehdä kuorrutuksen. Sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon loput kuorrutuksen ainekset hyvin vispilällä. Kaada kypsän pohjan päälle. Koristele nonparelleilla. Jäähdytä mokkapalat ennen tarjoiluja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti