keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Banaanikakku

Minulla oli 4 mustaa mustaa ylikypsää banaania tuhottavana. Päädyin leipomaan niistä banaanikakkua. Tähän kakkuun uppoavat juuri ne banaanit, joita kukaan ei enää suostuisi syömään. Kakusta tulee ihanan mehevää ja maukasta. Banaanikakku on yksi isäni lempikakuista. Kaikki kuivakakut ja pullat maistuvat. Muita isäni lemppareita ovat taatelikakku ja toscakakku.


Tarvitset:
2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 kypsää banaania muussattuna
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria
1 prk kermaviiliä
200 g voisulaa
3 dl vehnäjauhoja
(ripaus kanelia)

Vaahdota muna ja sokeri. Lisää banaani taikinaan. Sekoita kuivat ainekset ja lisää taikinaan. Lisää kermaviili ja voisula taikinaan. Voitele ja korppujauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa n. tunti. Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti