torstai 13. lokakuuta 2016

Kao Niew (tahmariisi) höyryttämällä sekä jasminriisi mikrossa

Olin jokin aika sitten thaimaalaisella kokkikurssilla. Teimme siellä tahmariisiä lisukkeeksi höyryttämällä sekä jasminriisiä kätevästi mikrossa.


Tahmariisi:
4 dl tahmariisiä
vettä

Liota tahmean riisin jyviä vedessä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Lado liotetut riisit bambukoriin. Viritä bambukori vedellä täytetyn kattilan päälle. Höyrytä riisiä noin 20 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Jasminriisi mikrossa:
2 dl jasminriisiä
4 dl vettä

Huuhtele riisinjyvät huolellisesti juoksevan veden alla. Kaada riisi mikronkestävään keraamiseen/lasiseen/muoviseen vuokaan. Laita mikroon täydelle teholle noin 10 minuutiksi. Sekoita kevyesti ja jatka mikrottamista, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riisiin. Mikrosta riippuen aikaa kypsymiseen kuluu aikaa noin 15-20 minuuttia. Jos huomaat sekoittaessa, että riisi on liian kuivaa niin lisää joukkoon tilkka vettä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti