torstai 13. lokakuuta 2016

Thaimaalainen kokkikurssi

Pääsin viime keväänä polttareissani thaimaalaiselle kokkikurssille. Olin onnesta soikeana! :) Kurssilla toimi opettajana JusThai:n Akraya Salomaa. Teimme ruokaa 4 hengen ryhmissä, minun ryhmässäni oli koko sisaruskatraani. Aikamoinen soppasyntyy, kun kaikki 4 siskosta ovat kasassa. Selvisimme koitoksesta kuitenkin ehjänä. Kurssi järjestettiin erään luokanopettajaystävättäreni koululla kotitalousluokassa. Edellisestä kotitalouden tunnista taitaa olla yli 17 vuotta. Kurssilla tehtiin 6 eri ruokalajia, joista 1 oli salaatti, 1 keitto, 3 liharuokaa ja 1 jälkiruoka. Näiden lisäksi keitimme kahta erilaista riisiä. Näistä ruokalajeista suosikiksi taisi nousta grillattu possu papaijasalaatin ja tahmariisin kera. Opimme myös valmistamaan kätevästi jasminriisiä mikrossa. Jokaisella kunnon aasialaisellahan kuuluu olla riisinkeitin kotonaan, tuo mikroriisi on kuitenkin kätevä esimerkiksi mökillä. Eräs suomalainen ystäväni on ruvennutkin kurssin jälkeen syömään enemmän riisiä, kun huomasi kuinka helppoa riisinkeitto mikrolla olikaan.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti