torstai 13. lokakuuta 2016

Pänang Curry possulla kookosmaidossa

Yksi thai-kokkikurssin ruokalajeista oli Pänang Curry possulla. Tämä oli ruokalajeista hitain tehdä, koska currytahna tehtiin itse alusta asti. Ylijäänyttä tahnaa voi säilyttää jonkin aikaa jääkaapissa. Voit myös ostaa kaupasta valmista tahnaa ja hypätä suoraan itse ruoanvalmistukseen.



Pänang Curry:
1 tl suolaa
5 kpl kuivattuja isoja chilinpalkoja 
(poista siemenet, liota sen jälkeen kuumassa vedessä 5 min ja silppua lopuksi)
2 rkl tuoretta galangalin juurta kuorittuna ja silputtuna
2 rkl sitruunaruohon vartta silputtuna
1 rkl kaffirlimen hedelmän kuorta hienoksi raastettuna
1 rkl korianterin juurta puhdistettuna ja silputtuna
2 rkl salottisipulia kuorittuna ja silputtuna
1/4 tl valkopippuria jauhettuna
2 rkl korianterinsiemeniä paahdettuna ja jauhettuna
1 rkl jeeran siemeniä tai kuminan siemeniä paahdettuna ja jauhettuna
1 tl katkaraputahnaa

Paahda ensiksi kuminan/jeeran siemenet pannulla miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia ilman öljyä, kunnes tunnet niiden aromin nenässäsi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja lisää 1-2 rkl, kunnes saat aineksista hienon tahnan.

Tarvitset:
400 g possua viipaloituna ohuiksi pitkiksi suikaleiksi
2 rkl Pänang currytahnaa
4 dl kookosmaitoa
7 kpl kaffirlimen lehteä
2 rkl maapähkinöitä paahdettuna ja murskattuna 
1 iso chilin palko
1 rkl kalakastiketta
1 rkl palmusokeria
1 rkl rypsiöljyä

Paista pänang curry -tahnaa kasviöljyssä pannulla miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes chilin punainen väri on värjännyt seoksen vaaleanpunaiseksi. Kaada kookosmaito pieninä lorauksina pannuun koko ajan sekoittaen , kunnes tunnet chilin voimakkaan aromin nenässäsi. Lisää lihaa pannuun ja keitä sen jälkeen hiljalleen, kunnes liha tuntuu pehmeältä. Mausta kalakastikkeella, sokerilla ja maapähkinöillä, sekoita kunnolla. Ota pannu pois levyltä ja lisää lopuksi vielä kaffirlimen lehdet ja chili. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti