torstai 13. lokakuuta 2016

Som Tam (thaimaalainen papaijasalaatti)

Olin jokin aika sitten thaimaalaisella kokkikurssilla. Teimme siellä perinteistä thaimaalaista papaijasalaattia, joka tarjoiltiin grillatun possun ja tahmariisin kera. Koko setti yhdessä vei kielen mennessän. Oli mielestäni kurssin paras anti mikroriisin ohella! :D



Tarvitset:
1 pitkäpapu, 3 cm:n pätkissä
(voit käyttää pitkäpapun tilalla ohutta vihreää papua)
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 punainen chilinpalko
4 rkl maapähkinöitä paahdettuna
4 dl vihreää papaijaraastetta pitkänä raasteena
(voit lisätä porkkanaa pitkänä raasteena lisävärin antamiseksi)
4 kpl kirsikkatomaatteja puolikkaina
3 rkl kalakastiketta
3 rkl palmusokeria
3 rkl limen mehua

 Hämmennä/hakkaa isossa morttelissa valkosipuli, chili ja pitkäpapu. Lisää joukkoon palmusokeri, kalakastike, limen mehu ja jatka sekoittamista. Lisää lopuksi papaija, kirsikkatomaatit ja hämmennä, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Kaada tarjoiluastiaan ja lisää lopuksi pähkinät päälle. Tarjoile grillatun possun ja tahmariisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti