torstai 13. lokakuuta 2016

Tapiokahelmivanukas kookosmaidon kera

Tämä oli lievästi sanottuna mielenkiintoisin thaikokkikurssin ruokalajeista. Kukaan ystävistäni ei tainnut lämmetä tälle jälkiruoalle. Jälkiruoka ei maistunut siskoillenikaan, vaikka aasialaisia olemme.


Tarvitset:
1,5 dl pientä helmitapiokaa
1,5 dl kypsää purkkimaissia
6 dl vettä
1 dl sokeria
3 dl kookosmaitoa
ripaus suolaa

Kiehauta vesi pienessä kattilassa. Lisää tapioka ja keitä 10-12 minuuttia vettä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, jotta helmet eivät mene klimppiin. Kun tapioka alkaa olla läpikuultavaa, lisää sokeri ja laske lämpöä. Sekoita vielä, kunnes tapioka on täysin läpikuultavaa, lisää sitten maissi ja ota pois liedeltä. Kuumenna toisessa kattilassa kookosmaito ja suola. Keitä kasaan. Jäähdytä molemmat kunnolla ennen tarjoilua.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti