torstai 22. joulukuuta 2016

Pitsakierteet, Pestokierteet, Kinkkukierteet

Halusin leipoa jotain pientä suolaista. Pienen googlettelun jälkeen päädyin leipomaan pitsa- ja pestokierteitä pitsataikinasta. Pitsataikinan tein vakioreseptillä, neljäsosan jauhoista korvasin ruisjauhoilla. Näitä kierteitä voisi hyvin tehdä myös kaupan pakastealtaasta löytyvästä valmistaikinasta (lehtitaikina/voitaikina), mutta halusin tehdä vähän terveellisempää taikinaa itse. Näihin kierteisiinhän voi periaatteessa laittaa mitä tahansa täytettä, vain taivas on rajana makuvaihtoehdoille. Kierteitä tulee noin 40 kpl. Näistä tuli todella hyviä ja meheviä, suosittelen!



Taikina:
2 pss tuorehiivaa (11g/pss)
(tai 1 pkt tuorehiivaa)
4 dl vettä
1 tl suolaa
0,5 dl ruokaöljyä
9 dl vehnäjauhoja (korvasin osan jauhoista ruisjauhoilla)

Täyte 1:
ketsuppia
oreganoa
1 paprika kuutioina
100g palvikinkkua kuutioina
200 g juustoraastetta täytteeseen
50 g juustoraastetta pinnalle

Täyte 2:
100 g yrttituorejuustoa
100 g pestoa
50g juustoraastetta pinnalle

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää 42 asteista vettä ja öljyä.Sekoita tasaiseksi ja jätä kohoamaan lämpimään paikkaan. Taikina on kohonnut tarpeeksi, kun se on kohonnut kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina suorakulmaiseksi noin puolen sentin levyiseksi levyksi. 

Pitsakierteet: Levitä ketsuppi pohjalle ja ripotte sen päälle oreganoa, paprika- ja kinkkukuutiot sekä juustoraaste.  Pestokierteet: Levitä pohjalle yrttituorejuusto. Levitä sen päälle pesto. 

Rullaa levyt rullaksi ja leikkaa noin 2 sentin levyisiä kiekkoja. Laita kiekot isoon muffinssivuokaan kyljelleen ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunissa 175 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes kierteet ovat kypsiä. 

1 kommentti:

  1. En ihan käsittänyt, puolen sentin levyinen, tarkoittaa varmaan paksuinen :o

    VastaaPoista